Om os

Medlemmer fra foreningen

Initiativtagerne til projektet, Besøg på modersmål, er foreningen Verdens Kvinder i Danmark. Vi har eksisteret som en forening for etniske minoritetskvinder i Danmark siden 2005. Vores forening forudsætter aktivt medlemskab, og vi gennemfører aktiviteter på en lang række områder. Vi har primært kvindelige medlemmer fra 32 forskellige lande, og de fleste er dansk gift.

Vi er ressourcestærke kvinder, og vi har projekter som er målrettet forskellige målgrupper, heriblandt ældre. Vi har f.eks. gennemført flere kulturelle aktiviteter på plejehjem og senior- og aktivitetscentre. Vores aktiviteter er rettet mod brobygning mellem forskellige etniske og kulturelle grupper. Man kan læse om vores aktiviteter, initiativer og andre projekter på foreningens hjemmeside verdenskvinder.dk, også på Facebook siden: www.facebook.com/Verdens-kvinder-i-Danmark

Foreningen er uafhængig af økonomiske, politiske, religiøse og ideologiske interesser.

Projektleder er forkvinde for Verdens kvinder i Danmark, Alma Bekturganova Andersen, som er medstifter af foreningen. Hun kom til Danmark i 2004 med en humanistisk uddannelse og flere års erfaringer med gennemførelse af sociologiske undersøgelser og projekter. Hun har mange års praktisk erfaring med at opbygge netværk og gennemføre projekter. Hun har arbejdet i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning i 11 år som konsulent. Alma har modtaget Integrationsprisen i 2008, som en ildsjæl, der inspirerer andre og skaber forståelse for mangfoldighed og forskellighed.